top of page

Varaždinske Toplice - 11.06.2011. 1. Plivački miting Vodeni Lav


Na bazenu hotela Minerva PK Varaždinske Toplice organizirao je 1. miting vodenog lava za najmlađe plivače, a da ne bi ostalo samo na jednom neobičnom imenu, miting je dobio i drugo - Grifon kup, prema legendarnoj zvijeri s tijelom kralja životinja - lava i glavom kralja neba - orla. Odaziv je bio velik, prijavila su se 363 plivača iz 15 klubova, a među njima i PK Zdravilišče iz Radenaca. Urnebesna zabava trajala je jedan dan (prije i poslije podne), a natjecatelji su podijeleni, prema dobi, u četiri skupine. U grupi A bili su oni koji su do sada najviše naučili i koji su već skupili tko zna koliko medalja - rođeni 1996. i stariji, u B već solidni plivači rođeni 1997. i 1998, u C skupini oni kojima se počelo sviđati natjecanje, rođeni 1999. i 2000, a u D oni kojima je plivanje ponajprije igra - rođeni 2001. i mlađi.

Iako su za najmlađe rezultati bili u drugom planu, za ta godišta uspjeh je korektno i lijepo otplivati zadane dionice, posebne čestitke zaslužili su ipak svi dječaci i djevojčice koji su prvi, drugi ili treći dotaknuli cilj, ali i svi oni koji su plivali brže nego na natjecanju prije ovoga. A ako mislite da najmlađi nisu pokazali pravi sportski duh, varate se. Borili su se sa sobom, s onim sekundama koje su se vrtjele na semaforu, ali i s prijateljima u nekoj drugoj pruzi.

Sve pobjede među plivačima A uzeli su članovi ZPK. Najuspješniji je s tri prva mjesta bio Darko Crnogaj, a po jednom najbrži su bili Adrian Omićević, Ivan Vurnek, Lovro Skopančić, Matija Popović i Josip Bukal. I među djevojkama ZPK je bio broj jedan, a sestre Šiljeg zajedno su skupile pet pobjeda, Matea tri, Perina dvije, ali je na 100 m slobodno Matea bila iza Perine. Lucija Batistić i Domenika Plećaš slavile su jednom, a Tihana Gazdek za svoj je Barok pobijedila na 50 m prsno.

U skupini B sve su podijelili plivači Medveščaka - Mario Zaninović imao je četiri pobjede, a leđaš Filip Doder (Medveščak) i prsaš Nikola Obrovac po dvije. Lucija Hađina (ZPK) bila je naj-plivačica B s četiri pobjede, Tea Kozulić (Barok) najbrže je otplivala 50 i 100 leđno, dok su Hana Jandl (ZPK) i Andrea Omićević (ZPK) po jednom prve ušle u cilj.

Zadranin Leo Bavdek (Jadera) ima četiri pobjede u grupi C, Filip Turk (ČPK) dvije, a Lovro Škurina (Olimp) i Roman Laljak (ZPK) po jednu. Jana Vranić (Olimp) i Kaja Leopold (Zdravilišče) su trostruke pobjednice, a Klara Vresk (Barok) pobijedila je na 100 m prsno.

Među najmlađima istaknuli su se Filip Đurić (ZPK) s prvim mjestima na 50 m leđno, 50 i 100 m prsno i 100 m slobodno, Vili Sivec (Olimp) s pobjedama na 50 i 100 m leptir te Patrik Bečaj (Dubrava) slavljem na 50 m slobodno, a Josip Pešić (ZPK) na 100 m leđno. U konkurenciji djevojčica Kaja Sabol (ČPK) na najvišem postolju bila je četiri puta, Lana Pajnić dva, a Paula Krakić i Karla Kvesić (sve Dubrava) jednom.

Istaknute obavijesti
Nedavne obavijesti
Follow Us
No tags yet.
Arhiva
Pretraži po oznakama:
  • Facebook Basic Square
bottom of page