top of page

Ljetna obuka neplivača od 30.06. - 19.07.

U intezivnoj ljetnoj obuci neplivača od 30.06.2014. do 19.07.2014. prisustvovalo je 16 djece u dobi od 4 godine do 12 godine. Obuka neplivača bila je koncepirana 3 puta tjedno po sat i pol. Inicijalno testiranje te prvi satovi prilagodbe na vodu s elementima disanja, plutanja i osnovnih plivačkih pokreta odradili su se u malom - plićem bazenu.

Tranzitivno i finalno testiranje provelo se u većem - dubljem bazenu; gdje su plivači zbog nemogućnosti dodirivanja nogama tlo dobili posebnu dimenziju sigurnosti u svoje plivačke sposobnosti.

Zagrijavanje se provodilo sa terminima prilagođenim djeci, čime se postigla maksimalna koncentracija djece u glavnom dijelu sata, za poslušnost te davanje maksimuma u glavnom dijelu sata plivači su u završnom djelu sata bili nagradjeni sa igrom ili sa skokovima u vodu.

Od rekvizita u početku mentalne prilagodbe na specifične uvjete na bazenu koristile su se plutače „zmijice“ šarenih boja, koje zbog svoje šarenosti te spužvastog materijala pružaju djetetu kako fizičku tako psihičku podršku prilikom plutanja na leđima ili trbuhu.

U drugom dijelu obuke svi plivači dobili su od Kluba plutače kao poticaj da nakon obuke neplivača dalje nastave bavljenje plivanjem, ovisno o svojim sposobnostima i stupnju usvojenog znanja u Maloj školi plivanja odnosno u 1. godini usavršavanja.

Od 16 polaznika obuke neplivača, 14 plivača je završilo obuku sa diplomom plivača početnika ili plivača.

Kako se radilo po dobi i sposobnostima velikoj nehomogeniziranoj grupi, ovom prilikom želimo pohvaliti djecu i roditelje koji su svojom podrškom doprinjeli stvaranje pozitivne radne atmosfere; potrebne za kvalitetnu realizaciju obuke i lakše ostvarenje zajedničkog cilja: da dobijemo što sigurnije i veselije plivače što smo ovom obukom i ostvarili.

Višnja Bunić. prof.kineziologije

Istaknute obavijesti
Nedavne obavijesti
Follow Us
No tags yet.
Arhiva
Pretraži po oznakama:
  • Facebook Basic Square
bottom of page